Alcoi celebra el dia mundial sense tabac

13335931_1125206144210686_4978194569900267549_n

El tabac mata cada any a quasi 6 milions de persones, de les quals 5 milions són consumidores del producte, mentre que la resta no són fumadors, però estan exposats al fum. El tabaquisme és una de les principals causes de defunció, malaltia i empobriment, segons l’Organització Mundial de la Salut. Però a més, segons dades europees 1 de cada 4 joves fuma i l’edat mitjana en l’inici del consum se situa en 13’3 anys.

Alcoi se suma a la celebració del Dia Mundial sense Tabac el pròxim 31 de maig amb multitud d’activitats enfocades a distints grups de la població. Entre les actuacions que van a realitzar-se destaquen les xerrades de prevenció de tabaquisme en adolescents. En elles participaran 9 dels 11 centres educatius de la ciutat amb un total de 580 alumnes de primer de la ESO.

El dia fort tindrà lloc el 31 de maig amb una marxa-concentració com a acte central. Tots els grups d’adolescents que hagen assistit a les xerrades marxaran des dels seus centres fins la Plaça d’Espanya. A les 12h hi haurà un acte de presentació i animació, amb paraules de les autoritats i amb diversos esportistes alcoians. Es farà una lectura de les ‘intencions antitabac’ i se soltaran 500 globus blancs, a més d’un acte sorpresa dirigit per l’Associació Samarita.

Dirigit a la població general es realitzarà una taula redona a l’Àgora a les 18h (el mateix 31 de maig), en la qual intervendran: Ernest Jover (docència), Joan Quiles (Cap de la Secció d’Educació per a la Salut. Direcció de Salut Pública), Guillermo Grau (Jefe de Secció de Cardiologia. Hospital de Alcoi), Núria Domenech (Adjunta de Enfermería Hospital Alcoi), María Herrero (Psicóloga de l’Unitat de Alcohologia ) i Txutxi Vegas (Pacient).

A més es col·locaran punts informatius anti-Tabac en tres llocs de la ciutat: La Plaça d’Espanya, l’Hospital i Salut Pública.

El distints actes els distins actes estàn proganitzats pel departament de salut d’Alcoi (atenció especialitzada, primaria i salud pública) amb la col.laboració de l’UPCCA (Unitat prevenció comunitaria Conductes Addictives) de l’Ajuntament d’Alcoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>